Angst

In onze praktijk komen regelmatig patiënten met een lichte tot hevige angst voor de tandarts of mondhygiënist. Uit onderzoek blijkt dat zelfs een kwart van alle Nederlanders bang is voor de tandarts.

Indien u angst heeft voor een behandeling, staat u niet alleen. Er zijn veel meer mensen met een bovengemiddelde angst.

Begrip voor uw angst

Wij hebben begrip voor uw angst en voor patiënten die zich mogelijk schamen. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om een behandeling aan te bieden waarbij u het verloop in eigen hand houdt. Er zijn een groot aantal mogelijkheden om de behandeling met zo min mogelijk pijn te laten verlopen. Spreek uw angst uit, wij nemen alle tijd voor u en houden rekening met uw wensen.

Tips

  • Als u bang bent om een behandeling te ondergaan, praat er dan met ons over. Wij begrijpen u en hebben begrip voor uw angst en nemen extra tijd voor u.
  • Bespreek de behandeling met ons. Wat staat er te gebeuren en waarom. Wellicht wilt u meekijken met een spiegel, zodat u kunt zien wat er gebeurt.
  • Heeft u angst voor de mogelijke pijn? Wij kunnen een verdoving toepassen waarmee pijn niet of nauwelijks voelbaar is.
  • Wij kunnen op ieder moment de behandeling onderbreken. Wij kunnen een teken afspreken, bijvoorbeeld het opsteken van uw hand, waarbij wij onmiddellijk onderbreken.
  • Bij sommige patiënten helpt het om tijdens de behandeling naar muziek te luisteren. Bespreek dit met ons zodat u uw aandacht op de muziek kunt richten tijdens de behandeling.
  • Vaak hebben ontspannings- of ademhalingsoefeningen een groot effect. Door rust in te bouwen in uw lichaam bent u veel beter in staat uw angst te verliezen.


Laat u niet leiden door de angst, maar bespreek dit met ons. Samen komen we tot een situatie waarbij uw angst stukken verminderd wordt en uw gebit de zorg krijgt die het verdient.

Niet uitstellen

Van uitstel komt afstel, ook bij het bezoek aan de mondhygiënist. Dit doet uw gebit geen goed en zal het sneller zichtbaar achteruit gaan.

Om ervoor te zorgen dat naast uw gebit uw zelfvertrouwen en wellicht uw sociale leven achteruit gaat, is het van belang dat u over de drempel van uw angst heen stapt.

Bespreek daarom uw angst met ons. Wij zijn ervaren met patiënten met angst en weten in alle gevallen tot een oplossing te komen waarbij wij u kunnen helpen.